ÚJABB VÉRLÁZÍTÓ ESET!


Elhihetitek, hogy hosszú évek alatt számtalan, állatokkal szembeni kegyetlenséggel, aljassággal, nemtörődömséggel találkoztunk már. Étlen-szomjan, förtelmes körülmények között tartott kutyák, beteg, sokszor halálra ítélt macskaszaporulatok, csont és bőr, hónapokig egy helyre kötött, mocsokban-szennyben álló lovak, disznóólban szaporított tengerimalacok, sorolhatnánk napestig.
Jó érzésű, empatikus emberek számára felfoghatatlan dolgok ezek, mi is csak összeszorítjuk a fogunkat és csináljuk tovább – mentjük a menthetőt, a „gazda” helyett is gondoskodunk, hazavisszük az elkóboroltakat, hogy ne üsse el őket az autó, otthont szerzünk a feleslegessé váltaknak, ivartalanítást intézünk, minden nap állatorvoshoz járunk.
A kidobott, magukra hagyott állatok esete viszont újra és újra, minden alkalommal a szívünkbe szúr. A lassan csúcsra érő cicabumm közben – akár napi 5 helyről szólnak nekünk árva, talált kismacskák miatt – most konkrétan a szeméttel kihajított kölyökkutyákhoz hívtak minket. A képek önmagukért beszélnek.
Amikor egy (jelen esetben három) védtelen, érző, szeretetet és törődést igénylő lény – kis élet – egyeseknek nem jelent többet hulladéknál, akkor elfogynak a szavak.
A fotókon látható csöppnyi szőrgolyókat a mosonmagyaróvári vasútállomás mellett hagyták magukra. Szerencsére állatbarátok időben rájuk találtak és értesítettek bennünket, így önkéntesünk összeszedte és biztonságba helyezte őket – idáig az ő vendégszeretetét élvezhették, mostanra pedig másik segítőnk által a Spitz Fajtamentő Alapítványhoz kerültek, köszönjük a szervezetnek, hogy fogadják a kicsiket!
Mit is mondhatnánk ezek után: ember, térj észhez végre!

(2022-07-18 21:25:41)