2020-AS BESZÁMOLÓNK KÖVETKEZIK!


A 2020-as esztendőben ismét bokros teendőkkel birkóztunk meg.

Összesen 153 cica, 87 kutya, 17 nyuszi, 6 tengerimalac és 1 hörcsög elhelyezésében kérték segítségünket, valamint 131 kisállat ivartalanítása történt meg a közreműködésünkkel. Több esetben segítettünk nagyobb anyagi kiadással járó műtétek finanszírozásában.

Házi kedvenceken túl rendszeresen jutottak szakértő kezek közé szervezetünkön keresztül különböző vadon élő fajok példányai, elsősorban madarak, denevérek, sünök.

Az utóbbi években szerencsére csökken a kidobott, leadott kutyák száma (ez a macskák esetében sajnos nem mondható el). Az ebek a legtöbbször azért kerülnek hozzánk, mert albérletben élő gazdáik nem tarthatják tovább az ingatlanban őket, vagy tulajdonosaik nem tudják/akarják biztosítani az adott egyed számára szükséges foglalkozást, tartásuk problémássá válik és a könnyebb utat választva megválnak tőlük. Így ismét felhívjuk a figyelmet arra, hogy az állattartás kötelezettségekkel jár, hosszú távú lekötöttséget jelent!

Továbbra is hangsúlyozzuk az ivartalanítás fontosságát, amivel a nem kívánt szaporulaton túl a kutyák, cicák csavargása (így veszélybe kerülése), és több súlyos betegség lehetséges kialakulása is megelőzhető!

Az anyagi keretünk szinte teljes egészében az állatorvosi költségekre ment el most is, egészen pontosan 4 696 291 forint.

Nagyon köszönjük mindenkinek a támogatást, segítséget, mely nélkül aligha folytathatnánk tevékenységünket: a pénzt, adó 1%-ot, tárgyi adományokat küldőknek, kitartó ideiglenes befogadóinknak, a posztjainkat kedvelő, megosztó felhasználóknak, a munkánk technikai hátterét biztosító önzetlen szakembereknek és minden állatbarátnak, aki mellettünk áll az ügyünkben, vállalásunkban!

a Menedék Állatvédő Alapítvány önkéntes csapata