ÍME 2017-ES BESZÁMOLÓNK!


Tavaly összesen 191 kutya ügyében kértek segítséget alapítványunktól. Közülük 97-nek találtunk új gazdát, 37 jószág más szervezet (javarészt a Mancsvár Állatvédő Egyesület) segítségével lelt befogadóra, 37 esetben egyéb megoldás született (a tulaj talált új helyet az állatnak, mégis megtartották stb.), a többiek pedig még gazdakeresők.
2017-ben tudtunkkal 38 kutya került be a városi gyepmesteri telepre, 23-at mi hoztunk ki, 4 jószágot a Mancsvár, 5-öt a Városüzemeltető Kft. saját hatáskörében adott örökbe, 4 állatnak meglett a gazdája, 1 (bull típusú) ebet pedig agresszivitása miatt elaltattak.
A fentebb felsoroltak közül 43 kutya lett az utcáról összeszedve.
A 2017-es esztendőben 123 macska miatt kerestek meg minket, közülük 48-at sikerült örökbeadnunk, 34 jószág sorsa egyéb módon alakult (a gazda szerzett neki új helyet, mégis megtartották, elpusztult stb.), a többiek még gazdára várnak. A Mancsvár a cicák ügyében is sokat segített.
Szervezetünk továbbá madárfiókák, galambok, gerlék, valamint nyulak, hörcsögök és tengerimalacok ügyében intézkedett.
Az elmúlt évben több, mint 100 kisállat ivartalanításának költségét vállaltuk át, sok esetben szállításukkal együtt.

Köszönjük az ideiglenes befogadóink kitartását, az adományokat, a megosztásokat és kedveléseket, valamint minden segítséget, ami lehetővé teszi munkánk folytatását!

a Menedék Állatvédő Alapítvány önkéntes csapata