TÁMOGATOTT IVARTALANÍTÁS A KÖRNYÉKÜNKÖN!


2021-ben a Magyar Falu Program keretén belül az 5000 lakosnál kevesebbet számláló települések pályázhattak ivartalanítási akció finanszírozására.
Az 500 millió forintos kiírás nagy lépés az állam részéről, amellyel elismeri a lassan kezelhetetlenné váló túlszaporulatot, a megelőzés fontosságát, továbbá az önkormányzatok szerepét, felelősségét a helyzet megoldásában.
A következő mozzanat az kell legyen, hogy a települések vezetése is belássa illetékességét és éljen a lehetőséggel, nem tolva tovább a terhet az állandó szélmalomharcot vívó, önkéntesek kitartásától és állatbarátok jóindulatától függő civil állatvédő szervezetekre, melyek egyébként sem igényelhetnek ilyen irányú támogatást!
Sajnálattal tapasztaltuk, hogy az önkormányzatok többsége inkább nem vállalta a pályázattal járó pluszmunkát. Mosonmagyaróvár környékén, megkeresésünk ellenére mindössze négy község vesz részt a programban, ezek: DUNASZIGET, KIMLE, PÜSKI és VÁRBALOG.
Köszönjük nekik! Továbbá azoknak a településeknek is, akik benyújtották a pályázatot, de végül nem nyertek.
Megyénkben még az alábbi helységek kaptak kiutalást:
Agyagosszergény, Árpás, Bágyogszovát, Beled, Bogyoszló, Bősárkány, Csapod, Dör, Enese, Fertőszentmiklós, Gönyű, Győrladamér, Győrszemere, Győrújfalu, Győrzámoly, Jobaháza, Koroncó, Lövő, Maglóca, Nagyszentjános, Nemeskér, Nyúl, Osli, Öttevény, Pázmándfalu, Potyond, Rábapordány, Rábatamási, Szárföld, Szilsárkány, Tarjánpuszta, Tárnokréti, Tét, Vág, Veszkény, Völcsej, Zsira.
Az országos lista pedig ezen a linken olvasható:
https://cdn.kormany.hu//uploads/sheets//b/be/bee/beefc7afa7d519900349ee11e37ba84.pdf
Kérünk minden érintett gazdit, hogy ragadja meg az alkalmat és ivartalaníttassa kedvencét, ha eddig még nem tette meg! A túlszaporulat megállítása, ezáltal a kisállatok életkörülményeinek, túlélési esélyének javítása közös felelősségünk!
AZ IVARTALANÍTÁS ÉLETEKET MENT!

(2021-10-07 20:31:10)