SZEDER CICA CSODÁLATOS ÁTALAKULÁSA!


Júliusban kaptunk bejelentést egy lerobbant macseszról, aki a Beach lakóparknál bujkált az ott parkoló autók alatt. Az eredeti gazdát hiába kerestük (tán nem is volt sosem), viszont újonnan csatlakozó önkéntesünk magához vette szegény, csont és bőr párát.
A kezdeti időszak mindkettejüknek nehéz volt, hiszen a Szeder névre keresztelt kandúr borzasztó állapotban leledzett és enni sem akart, csupán a vizet fogadta el.
Az állatorvosnál tett látogatás, féreghajtás, bolhairtás után megindult a gyógyulás útján, szorgalmasan pótolja az elmaradt étkezéseket. Később két fogát is ki kellett húzni, ínygyulladására antibiotikumot írtak. Összeragadt, piszkos bundáját kikefélték, alapos fürdetés után tárult fel igazi külseje, innentől a mosakodás rendszeres programja lett. A fésülést egyenesen élvezi!
Idigazdija hámmal, pórázon viszi ki az udvarra. Kezdetben csak rövid sétákra indultak, mivel a cicó hamar elfáradt. Idővel viszont egyre nagyobb távokra vállalkoztak, s Szeder egy kifutót is kapott, ahol napközben időzhet, figyelheti a kertet és a többi macsekot, akik féltékenyen, de kíváncsian fogadták őt.
Ahogy megérezte a biztonságot és törődést, előbukkant a valódi énje: először bújni kezdett, aztán játékra is kaphatóvá vált. Ha befogadója dolgozik, a családtagok ugyanúgy a gondját viselik.
Így történt hát, hogy Szeder mára igazi, hálás ölcicussá változott, kedvenc időtöltése az idi hasán bújni, miközben átöleli a kezét, és nagy szemekkel lesi minden mozdulatát! Láthatjátok a fotókon, hogy rá sem lehet ismerni, másfél kilót hízott és selymes, új szőrt növesztett. Elesettsége a múlté, jön-megy, aktívkodik. Ivartalanítása után gazdikereső státuszba kerül majd.
Szívderítő dolog tapasztalni, hogy mire képes a szeretetteljes, odaadó gondoskodás, még egy ilyen utcai csavargó esetében is!
Puszi, Szeder!

(2021-09-17 21:30:23)