PARVO HELYZETJELENTÉS!


Korábbi posztunkból értesülhettetek róla, hogy beütött a baj, parvo fertőzés jelent meg a legtöbb macskát gondozó önkéntesünk állományában, az Ostermayer utcából mentett csapatnál.
Október 1-én este jelentkezett az első tünet egy cicaovisnál, ő 8 napig kapott infúziós kezelést. A rákövetkező héten több társánál hányás, hasmenés, megfázásos tünetek, láz, levertség, étvágytalanság léptek fel. Azonnali orvosi ellátásban részesültek, a második naptól mindegyikük immunerősítőt, ellenanyagpasztát, vitamint kapott, valamint fényterápiával is gyógyítottuk őket; két hét elteltével ózonos fertőtlenítést végeztünk a lakásban. A harmadik héten már csak enyhébb, megfázásos tünetek jelentkeztek néhány fiatalabb állatnál, a szintén ekkor, 10 macseknál, szúrópróbaszerűen elvégzett tesztek közül pedig az összes negatív lett. Négy hét elteltével újabb ózonos fertőtlenítés, majd alapos garázs- és ketrecfertőtlenítés következik, s reméljük, búcsút inthetünk az alattomos vírus rémének.
Ekkora egyedszámnál sajnos elkerülhetetlenül előfordulnak ilyen esetek, hiszen nem vagyunk felkészülve ennyi jószág együttes fogadására. Hatalmas energia- és időráfordítás árán mégis sikerült veszteség nélkül végigvinni a nehéz hónapot!
Hálánk mindenkinek, aki a segítségkérő posztot olvasva utalt, tárgyi adományokkal támogatott bennünket, köszönjük a rengeteg gumikesztyűt, fertőtlenítőt, textilt, almot, az aggódást, érdeklődést, tanácsokat!
Külön köszönet a helyi állatorvosoknak (Táltos és Fehér egér rendelők), hogy folyamatosan a rendelkezésünkre álltak ellátásban és telefonon, soron kívül is.
Kiemeljük Rikovics Anita és Csillag József közreműködését, akik saját tapasztalataikat osztották meg velünk, s mindvégig számíthattunk útmutatásukra.
Nagy vizsga volt ez szervezetünknek, de összetartva, közös helytállással sikerült megugranunk az akadályt!
A hétvégén négyen is gazdához költöznek a népes kompániából, az értük jelentkezők türelemmel megvárták őket. A többiekről pedig sorra érkeznek majd a gazdikereső posztok, figyeljétek oldalunkat!

(2022-11-01 12:36:22)