KUTYA HIDEG JÖN, TÉLIESÍTSÜNK!


A napokban komolyabb fagyokra számíthatunk, így aki eddig nem készítette fel kedvence házát a hidegebb időre, most mindenképp tegye meg! Ehhez a következő lépéseket ajánlott kipipálni:
– Ha a földön áll a kutyaház, emeljük meg! Egy raklap, vagy akár néhány tégla is megfelel e célra, s így megnöveljük a fagyott talajtól való távolságot, csökkentve az alulról történő lehűlés mértékét. Ügyeljünk a stabilitásra!
– Szigeteljük az ólat, ez sarkalatos a meleg megtartásában! Lehetséges belülről és kívülről is, különféle anyagokkal (pl. hungarocell, ásványgyapot) és módokon, az interneten számos leírást találhatunk hozzá.
– Fedjük le a bejáratot, ez rengeteget számít, hogy a kutyus testhője megmaradjon a kutyaházban! Vastagabb fólia, szőnyeg, pokróc is megoldás lehet. Így szeles időben a hó, eső sem tud beverni az ólba.
– Béleljünk! Ehhez a legjobb a friss szalma vagy forgács. A pokrócok, törölközők hamar átnedvesednek, viszont nehezen száradnak meg. Ha egy kisebb küszöböt is felszerelünk, megakadályozhatjuk a szalma kihordását. Az így biztosított almot hetente cseréljük ki!
Nem utolsósorban pedig zord mínuszok támadása esetén engedjük be a blökit a pincébe – de a legjobb megoldás természetesen, ha fűtött lakásban melegedhet a lábunknál, netán a kandalló előtt! A kinti cicákról se feledkezzünk meg!

(2021-01-15 19:09:13)