ISMÉT MALACKA IDISEKET KERESÜNK!


Nemrég segítségünket kérték egy egész tengerimalac konda elhelyezésében, költözés végett. Kezdetben homályosak voltak a részletek, a röfik pontos számát sem tudták megmondani. 6-7 állatkáról esett szó, valamint paradicsomi körülményekről.
A helyszínen aztán 11 szőrmókot találtunk disznóólban tartva, nemek szerint hellyel-közzel szétválasztva. Mivel vemhes nőstény is van közöttük, így számuk tovább növekszik majd.
Mondanunk sem kell, a látottak sokkoltak minket. A jószágok azóta átestek az első orvosi vizsgálaton, parazitamentesítésük megtörtént. Emberekkel még nemigen volt kontaktjuk, így kézhez szoktatásuk még csak most következik. A fiúkra ivartalanítás vár, majd összepárosítás után, a karanténidő leteltével gazdikereső lesz a brigád összes tagja.
Ennyi cocával viszont nem bírunk el, ezért tapasztalt, türelmes, malacszerető ideiglenes befogadók jelentkezését kérjük, várjuk üzenetben vagy telefonon (+36(70)365-80-96)! Természetesen mindent biztosítunk, ami a tartásukhoz szükséges: ketrecet, almot, eledelt, ha kell, állatorvoshoz szállítást.
Az esetből több tanulság is levonható, a legfontosabb viszont kétségkívül ez: SOHASE TARTSUNK EGYÜTT KÉT KÜLÖNBÖZŐ NEMŰ, IVAROS ÁLLATOT!

(2021-05-11 20:49:29)