GONDOLJUK ÁT ALAPOSAN – ÉS IDŐBEN!


A gazdakeresésben kért segítségről írunk most, mert rendszeresen előfordul, hogy a gazdásítandó eb tulajdonosa végül visszakozik, és mégsem adja őt a már kiválasztott, felkészült, várakozó jelentkezőnek, vagy pedig úgy hív fel minket, hogy (jellemzően költözés miatt) még 1-2 napig maradhat az állat, azután nem tudnak mit kezdeni vele, vigyük el.
Az első esetre friss példánk Jonny kutya, akinek mókás képébe rengetegen beleszerettek: Soprontól Nyíregyházáig, de még külföldről is érdeklődtek iránta. Több tíz gazdajelöltet kellett végigtelefonálnunk (plusz a Facebook üzenetek és e-mailek), ellenőriznünk, s erre az ügyet kézben tartó önkéntesünk hosszú-hosszú órákat áldozott. Hogy aztán a gazda meggondolja magát, és mégis megtartsa Jonnyt – az időnket rabolva, a kutyusért jelentkezőknek bosszúságot és csalódást okozva, a szemükben minket is blamálva. Arra kérünk tehát mindenkit, aki kisállatának gazdásítása miatt segítségért fordul hozzánk:
CSAK AKKOR HÍVJATOK, HA ALAPOSAN, A CSALÁDDAL MEGBESZÉLVE ÁTRÁGTÁTOK A TÉMÁT, ÉS BIZTOSAK VAGYTOK ABBAN, HOGY NEM TUDJÁTOK TOVÁBB VÁLLALNI AZ EBET!
A második eset számtalanszor előfordul, legutóbb Bosco kutyánál merült fel a néhány napos határidő. Lehetőségeink azonban rendkívül korlátozottak, nem tudunk csodát tenni, azonnal elhelyezni bárkit! Az ilyenkor fellépő kapkodás, pánikolás elkerülhető lenne, ha a kellő időben megkeresnétek bennünket, valamint további szervezeteket és ismerősöket, barátokat is, hiszen így nagyobb a megoldás esélye. Arra kérünk tehát mindenkit, aki költözés, vagy egyéb körülmények miatt nem tudja tovább tartani kutyáját:
NE AZ UTOLSÓ PILLANATBAN HÍVJATOK MINKET, A PÁR NAPOS HATÁRIDŐKKEL NEM TUDUNK MIT KEZDENI! LEGYETEK FELELŐS ÁLLATTARTÓK, GONDOLKODJATOK ÉS TERVEZZETEK ELŐRE!
Köszönjük!

(2022-08-04 10:50:28)