FELHÁBORÍTÓ ESET – MEGINT!


Öt újabb kidobott kismacskáról kaptunk bejelentést egy piacnapon. Extrém, 35+ fokos hőségben várták a dobozban és a tűzforró betonon kóvályogva hosszú órákon át, hogy valaki megmentse őket, eközben közömbös vásárlók, standolók garmadája ment el mellettük, nézett át rajtuk. Maga a bejelentés is három órával a felfedezésük után történt!
Mire odaértünk hozzájuk, csupán kettőt találtunk, akik már a hőguta tüneteit mutatták. Az autóban klímával hűtöttük, otthon vizes törölközőbe csavartuk, majd ventilátor előtt szárítottuk meg a kicsiket. Már biztonságban vannak, gazdikeresők lesznek. Kezes, 5-6 hetes, fülatkás, gyulladt szemű manók – ezt érdemlik?
Három önkéntesünk több napon, több alkalommal is visszament keresni a másik három csöppséget, mindhiába. Velük most mi lehet, mit élhetnek át, ha még életben vannak egyáltalán? Ez már nekünk is sok!
Rendkívül szomorú, hogy külön le kell írni: nem csinálunk ilyet! Nem dobunk ki védtelen, ellátásra szoruló állatokat, és nem hagyjuk őket a tűző napon rosszullétig, életveszélyben!
MINDANNYIAN FELELŐSEK VAGYUNK AZ ÁLLATVILÁGÉRT, KÜLÖNÖSEN A HÁZIASÍTOTT, EMBERTŐL FÜGGŐ FAJOKÉRT!

(2022-07-29 11:59:13)