A MALACKAMENTŐ AKCIÓ VÉGET ÉRT!


November 7-én este érkezett a bejelentés, miszerint körülbelül tíz tengerimalacot dobtak ki egy erdős részen Hegyeshalom és Bezenye között – a megdöbbentő cselekedet nem igényel különösebb kommentárt. Először a bejelentő próbálkozott befogásukkal, aztán mi is kimentünk a helyszínre körülnézni.
Innentől napi 3-4 alkalommal jártunk oda, majd hamarosan a Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület önkéntesei is csatlakoztak hozzánk. Sajnos minden beletett idő és energia, a többféle alkalmazott csapda és stratégia ellenére csupán kettő állatkát sikerült befogni, a többiek túlélésére mára szinte semmi esély nem maradt az időjárás és a ragadozók miatt.
A két megmenekült röfi egészséges, ám érthetően igen félősek, hiszen hatalmas trauma érte őket.
A heteken át zajló mentés megmutatta, hogy egy jó ügy érdekében igenis össze lehet fogni: óriási szívéről tett tanúbizonyságot a megannyi állatbarát, akik szabadidőt és fáradságot nem sajnálva járták a terepet, naponta többször ellenőrizték a csapdákat, munka előtt vagy után, sötétben is újra és újra bevették magukat a korántsem biztonságos erdőrészbe, vagy épp orvoshoz siettek a kicsikkel. Hálánk nektek!
Továbbá kiemelt köszönet illeti a Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület csapatát, akik kérdés és késlekedés nélkül indultak segíteni Pestről, Győrből, profi hozzáértéssel és hozzáállással, valamint az állatkákat is átvették!
Végül pedig köszönjük mindenkinek, aki megosztotta, kedvelte a közzétett posztokat, így terjesztve a megmozdulás, a segítségre szoruló szőrmókok hírét!

(2022-11-28 21:00:40)