2015 első negyedéves beszámoló


Negyedéves beszámolónk

 

 

Bizony, hamar eltelt 2015 első négy hónapja, összegezünk tehát, hogy lássátok, megosztásaitokkal és kedveléseitekkel mennyi kisállat gazdisításához járultatok hozzá.
Az idei évben, csak ezidáig 126 gazdikereső kutya miatt kerestek meg minket (vagy épp mi leltünk rájuk). 67 ebnek sikerült örökbefogadót találni, a többi eset egyéb módon oldódott meg (meglett az eredeti tulaj, a segítséget kérő maga talált új gazdát vagy épp meggondolta magát, a kutyát másik szervezet vette át stb.) A fenti számokban nincsenek benne az elkóborolt, chippel rendelkező, így sikeresen hazajuttatott ebek, nem túlzás, hogy minimum heti 2 ilyen esetünk van. A cicákról se feledkezzünk meg, eddig 16-nak sikerült új otthont találnunk az idén. Jelenleg 35 kutyának és 9 macskának keressük az álomgazdit
Bár nem mértük stopperral, sok-sok órát töltöttünk védenceinkkel az állatorvosi rendelőben, vagy épp a volán mögött ülve, egyik kutyától, gazdától a másikig, napi több tíz telefont lebonyolítva segítséget kérővel, érdeklődővel, ideiglenes befogadóval. Csodát azonban mi sem tudunk tenni, hiszen mindannyian önkéntesként, munka mellett (előtt/után) toljuk az alapítvány szekerét.
Nem győzzük eléggé hangsúlyozni a felelős állattartás fontosságát! Talán nem kell bizonygatnunk, hogy kutyát (és cicát) vállalni komoly, felelős és hosszú távú döntés. Ha ezt mindenki átérezné és belátná, bizonyosan nem kerülne látókörünkbe ennyi új gazdára váró, kóbor, chippeletlen állat (természetesen vannak helyzetek, amikor a szerető gazdi kénytelen megválni kedvencétől, de ez a ritkább).
Felhívjuk a figyelmet az ivartalanítás jelentőségére is, amivel megelőzhető a nem kívánt állatszaporulat, a kisállatoknak pedig nyugodtabb és biztonságosabb élet biztosítható. Amennyiben ezzel kapcsolatos kérdés/kérés merül fel, állunk továbbra is rendelkezésetekre!
Köszönjük az egyre gyarapodó lájkokat, a sok megosztást, a pénzadományokat, tápot, takarókat, és mindent, amivel segítitek munkánkat! Külön köszönet jár az ideiglenes befogadóinknak, nélkülük nem tudnánk megoldani a felmerülő problémákat.
Végül pedig azt kérjük, terjesszétek ti is az igét, hogy minél többen ajánlják SZJA 1%-ukat szervezetünknek, hiszen – egészen apró túlzással – ebből tartjuk fenn magunkat.
Boldog kutyázást és macskázást (lovazást, nyulazást, kacsázást, stb.) kívánunk mindannyiótoknak!
a Menedék Állatvédő Alapítvány csapata